GAMBA PIL PIL

by simkktnl
GAMBAS PIL PIL

Pil pil is een typische Baskische bereidingswijze. Vis of zeevruchten worden gegaard in een pittige olie, die op smaak wordt gebracht met paprika en knoflook. Een echt vakantiegerecht wat je ook thuis makkelijk namaakt.

Print

GAMBA PIL PIL

Ingrediënten

  • 20 gepelde garnalen ontdooid en drooggedept
  • 3 tenen knoflook
  • 1 handje peterselie
  • 1 halve eetlepel chillivlokken
  • 1 volle eetlepel zoete paprikapoeder
  • 1 half blokje runderbouillonblokje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden

  2. Zet een pan met een flike laag olijfolie op eht vuur en bak de garnalen samen met de peterselie, knoflook, chilivlokken en paprikapoeder vliegensblug en op hoog vuur gaar (3 minuten)

  3. Kruimel er op het laatste moment het halve blokje runderbouillon bij en laat het oplossen

  4. Doe de inhoud van de pan over in een aardewerken schaal en zet de gamba's nog even in de oven.

  5. Zodra je de olie ziet bruisen en bubbelen, zet je het schaaltje gloeiendheet op tafel.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.