FUN COOKING: Mc Donalds cheeseburger

by simkktnl

Mc Donalds cheeseburgerDit wilde ik nu altijd een keer zelf maken, de Mc Donalds cheeseburger. Hoe maak je dat?  En zou dat lukken? Ja, het smaakte bijna als een echt Mc burger. Een ei met het rundergehakt in de keukenmachine, plat slaan tussen bakpapier en een tijdje laten opstijven in de koelkast. En dan is het heel simpel. Bakken, opbouwen en je bent er bijna. Dat kleffe?  Gewoon in het papier even in de magnetron. Je krijgt de perfecte Mc Donalds burger. Dus mocht je een Mc Donalds-fan zijn, je kunt het prima thuis maken. En nu op zoek naar het recept voor en Big Mac, die wil ik ook een keer proberen.

Mc Donalds cheeseburger Mc Donalds cheeseburger Mc Donalds cheeseburger Mc Donalds cheeseburger Mc Donalds cheeseburger Mc Donalds cheeseburger

Ingrediënten
200 gram rundergehakt
1 ei
4 hamburgerbroodjes
tomatenketchup
mosterd
1 uitje fijngesnipperd
augurk in plakjes
cheddarkaas

Bereiding
Het gehakt in de keukenmachine met het ei fijn malen, zodat het gehakt echt prak wordt. Het gehakt in kleine balletjes verdelen en tussen 2 vellen bakpapier plat rollen tot ze de grote hebben van het broodje, echt heel dun (0,5cm). De hamburgers in de koelkast leggen om ze wat stijver te laten worden (± half uurtje). De broodjes doormidden snijden en met de snijkant op een hete gril leggen en een beetje bruin laten worden. De hamburgers tussen een hete contactgrill 3 minuutjes grillen. Die had ik niet, dus in de pan gebakken en tijdens het bakken met een spatel platdrukken. (ander trekken ze krom). De bovenkant van het broodje beleggen met een eetlepel tomatenketchup, een beetje mosterd, wat uitjes en een plakje augurk. Wat peper en zout op het vlees doen en dit op het met saus belegde broodje leggen. Een plak cheddar erop leggen en afdekken met de onderkant van het broodje. En nu komt de truc. De hamburgers goed strak in bakpapier wikkelen en 10 seconden in de magnetron doen.
5 Minuutjes laten rusten in het bakpapier.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.