FRIENDS FOR DINNER: Kip met sinaasappel & citroen uit de oven

DSC_7773Jammie, dit is zo lekker. Je hoeft de kip niet lang te marineren hij kan zo de oven in. Toch zal ik dat volgende keer anders doen en dat is de kip een nachtje in de marinade wegzetten in de koelkast. Dan komen de smaken nog meer tot zijn recht. Het hoeft niet want zo is het ook al heerlijk. En het ziet er ook nog eens geweldig uit. Dus organiseer een diner en schotels ze dit voor. Succes verzekerd.
DSC_7741 DSC_7757 DSC_7751 DSC_7762 DSC_7773

Ingrediënten
60 ml olijfolie
4 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2 citroenen, 1 geperst, 1 in partjes
2 sinaasappels, 1 geperst, 1 in partjes
1 eetlepel italiaanse kruiden
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel peper uit de molen
Zout
8 kippenpoten
1 rode ui in dunne schijven
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de olijfolie, knoflook, suiker, citroensap, sinasappelsap, italiaanse kruiden, paprika poeder, peper, tijm, rozemarijn en zout naar smaak door elkaar in een kommetje. Leg de kippenpoten in een ovenschaal. Giet de marinade ervoerheen en smeer de poten goed in met de saus. Leg de schijfjes citroen, sinasappel en de uien om de kippenpoten heen. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip ongeveer een uur gaar.

3 Comments FRIENDS FOR DINNER: Kip met sinaasappel & citroen uit de oven

Geef een reactie