FREEZER FRIENDLY: Spaghetti bolognaise met chili

DSC_5196

Deze bolognaise saus van Donna Hay is een prima basis voor een snelle gezonde maaltijd. Ik maak dit soort pastasauzen graag in grote hoeveelheden in het weekend. Ze gaan in porties de vriezer in. Wat deze saus zo lekker maakt is de chili, runderfond en de balsamico. Langzaam laten inkoken, dat wordt echt heerlijk. Dus als ik dan geen zin heb om te koken en snel iets op tafel wil hebben kook ik pasta en haal ik een pakje Home Made saus uit de vriezer. Eet smakelijk!

DSC_5146 DSC_5166 DSC_5176 DSC_5196

Ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
1 theelepel gedroogde chili flakes
1 eetlepel tijm
500 gram rundergehakt
Zout en peper
60 ml Balsamico azijn
2 eetlepels tomaten puree
250 ml runder fond
2 blikken tomaten
500 gram spaghetti
Parmezaanse kaas
Basilicum blaadjes

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook, chili en tijm toe en bak ongeveer 3 tot 4 minuten totdat de uien zacht en glazig zijn. Voeg het gehakt en zout en peper toe en rul het gehakt totdat het gaar is. Voeg de azijn, tomatenpuree, fond en tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en dek de pan af en laat 20 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog 10 tot 12 minuten koken totdat het iets dikker wordt. (nu kan je de saus laten afkoelen en in porties invriezen en later gebruiken) Kook de pasta beetgaar en maak de borden op. Pasta, saus en parmezaanse kaas en een paar blaadjes basilicum.

Geef een reactie