FRANSE CITROENTAART VAN CLAUDIA RODEN

by simkktnl

Claudia Roden geeft in haar nieuwe boek “MED” haar versie van de Franse citroentaart. Deze is super makkelijk om te maken. Weinig ingrediënten en minimale inspanning. Claudia’s versie heeft een hele romige citroenvulling en een knapperige korst. Je kunt het korstdeeg ook kant en klaar kopen, maar leuker en lekkerder is om die ook zelf te maken. De vulling is zo klaar, gebruik en dikke bodem en blijf roeren tot het dik en romig wordt. Dan is het oprecht een feestje op je bord.

Print

FRANSE CITROENTAART

Ingrediënten

Korstdeeg

  • 200 gram` bloem plus wat extra om te bestuiven
  • 100 gram koude boter in blokjes plus extra om in te vetten
  • 1 grote eidooier
  • 50 gram poedersuiker

Citroenvulling

  • 85 gram boter
  • 1 geraspte schil van citroen
  • 75 ml citroensap 2 -3 citroenen
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem met de poedersuiker in een kom. Wrijf met je vingertoppen de boter erdoorheen tot het deeg kruimelig is.

  2. roer met een vork de eidooier erdoorheen. Als het deeg te doog is, voeg dan een eetlepel koud water toe tot je er een smeuige bal van kunt vormen.

  3. Verpak de bal in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad. Leg dit op een ingevette taartvoerm . Druk het deeg aan in de randen van de vorm.

  5. Verwijder het overtollige deeg en prik het deeg in op meerder plekken met een vork.

  6. Bak de boedem 12-15 minuten tot deze goudbruin en knapperig is.

  7. Smelt voor de citroenvulling de boter in een pan met dikke bodem.

  8. Haal de pan van het vuur en voeg de greaspte citroenschil, het citroensap, de suiker en eieren toe.

  9. Klop stevig door, zet de pan terug op laag vuur en blij doorkloppen tot de saus dik wordt.

  10. Dek de saus af en laat in de koelkast helemaal koud worden tot gebruik.

  11. Laat de taartboedem afkoelen, giet de vulling erin en zet de taart in de koekast tot gebruik.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.