FOOD TIPS: Chilipeper

DSC_0137Chilipepers, ze zijn in verschillende vormen te koop, gemalen, gedroogde, verse en vlokken. Wanneer gebruik je nu eigenlijk welke? Kijk even verder voor een korte uitleg.DSC_0147Chilipoeder: Deze soort kan je gebruiken in langzaam gekookte stoofschotels. Let wel even op bij het aanschaffen, er kunnen ook andere specerijen en kruiden in zitten, zoals komijn, oregano en zout. Lees het label voordat je chilipoeder koopt.DSC_0403Verse chili: Gebruik dit voor snelle gerechten zoals wokgerechten, salades en salsa. Ze brengen een lichte hitte in plaats wan een diepe hitte die je vindt in de gedroogde versie.DSC_0157Gedrooge chili: Deze hebben zachtere smaak dan verse chili en worden gebruikt samen met room, in bouillon en zelfs in pastawater. Je kunt ze ook vochtigmaken voor een pittige chili salsa. Roosters ze voordat ze gebruikt, dan wordt de smaak nog intenser.DSC_0152Chili vlokken: Laat je niet misleiden, ze zijn heel anders dan de gedroogde chili. Ze zijn goed te gebruiken als je een grote hoeveelheid nodig hebt. Als je ze aan het begin van het kookproces toevoegd zijn ze heel kruidig van smaak en aan het einde van het kookproces geeft het een extra warmte/hitte aan het gerecht. Aangezien je nooit weet hoe oud ze zijn en dus hoe pittig moet je voorzichtig zijn met toevoegen.

Geef een reactie