Flammkuchen

DSC_6650Flammkuchen at ik voor het laatst tijdens een heerlijk lang weekend Berlijn met mijn vader. Een top stad met heel veel lekkere restaurants. Die flammkuchen smaakte zo goed, dat moet ik ook eens maken. Een typisch winters recept? Geen idee het is gewoon echt heerlijk. Thuis maken is eigenlijk heel simpel. Alleen het deeg moet even rijzen (uurtje), maar de rest, zo klaar. Zo’n flinterdunne bodem als ik in Berlijn at is niet helemaal gelukt. Maar lekker was hij zeker. En zelfs koud is het een fijne snack.  (bron Allerhande)DSC_6589 DSC_6627 DSC_6630 DSC_6633DSC_6650

Ingrediënten 
1 zakje droge gist
300 g bloem
150 g gerookt spek
125 ml crème fraîche
200 g volle Franse kwark
1 mespunt nootmuskaat
3 uien, in dunne ringen

Bereiding
Meng de gist, bloem en 1 tl zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 150 ml lauwwarm water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg en bedek gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.

1 Comment Flammkuchen

Geef een reactie