FEBRUARY: Devil’s food cake

Devils food cake6Mijn collega bracht het chocolade kookboekje van Donna Hay. Ik liet iemand een recept kiezen en die zou ik dan gaan maken. Natuurlijk moest de taart dan mee naar kantoor en om samen proeven. Maar baking soda, dat heb ik niet standaard in huis. Geen supermarkt die het hier in de buurt verkoopt. Online bestellen en gelukkig werd het pakketje vrijdagmiddag afgeleverd. Precies op tijd.

Devils food cake5Het blijft altijd spannend, gaat dit lukken?  De taart moest naar mijn inzicht wel wat langer in de oven want dat satestokje bleef er maar nat uitkomen. Ik was er niet zo gerust op. Moest het nu zo nat zijn of moet het langer in de oven? Toch langer in de oven laten staan, liever iets te droog dan niet gaar. Dat had ik goed gezien, de taart was nog best vochtig, maar niet te. Soms moet je intuïtie volgen, dan komt alles goed. Het was een heerlijke taart en zo op. Ik maak het zeker nog een keer. Een echte guilty pleasure!Devils food cake1 Devils food cake2 Devils food cake3 Devils food cake4 Devils food cake5 Devils food cake6

Ingredienten
185 gram boter, op kamertemperatuur
385 gram basterdsuiker
1 1/2 eetlepel vanille extract
3 eieren
125 ml karnemelk
80 ml water
1/2 theelepel rode kleurstof, optioneel
300 gram bloem
80 gram cacaco poeder
1 1/4 theelepel baking soda
Voor de ganache
375 ml koksroom
340 gram pure chocolade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter, suiker en vanille extract in een kom en mix het tot een luchtig mengsel is. Voeg de eieren toe en mix dit goed door. Meng het water met de karnemelk. Voeg eerst de bloem, cacao, en soda toe aan het botermengsel en meng voorzichtig door. En daarna het karnemelk/watermengsel. Doe het beslag in een 20cm ronde bakvorm en bak 50 minuten in de oven. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd vervolgens de cake doormidden en smeer helft van de ganache op de helft, plaats de andere helft cake erop en smeer de rest van de ganache op de bovenste laag.
Ganache: Doe de room in een pan en breng langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat het smelten en roer door totdat het glanzend en zacht is. Zet opzij en laat afkoelen alvorens te gebruiken.

Geef een reactie