FEBRUARY: Courgettes & tomaten met feta

Courgettes en tomaten met feta 81Ik heb geen tijd, altijd druk en dan schiet de gezonde maaltijd er wel eens bij in. Ik bak dan een ei, maak een tosti en het allerslechtste ik laat iets thuis bezorgen. En gisteren bakte ik patat. Nu heb ik een paar boeken van Pascale Naessens gekocht en die staan vol met lekkere, snelle, makkelijke maaltijden die je in een handomdraai op tafel hebt staan. En ze zijn gezond die recepten.Courgettes en tomaten met feta4Zo makkelijk, het is een kwestie van courgettes schaven, tomaten snijden en de kaas kruimelen. Je voegt de kruiden en hazelnoten toe en even de oven in. 10 minuten werk en als mijn maaltijd in de oven staat dek ik de tafel en ruim ik een beetje op. Geen werk en superlekker! Probeer het een keer. Courgettes en tomaten met feta1 Courgettes en tomaten met feta2 Courgettes en tomaten met feta3 Courgettes en tomaten met feta4 Courgettes en tomaten met feta5Ingredienten
2 courgettes
3 tomaten
1 pakje feta
gedroogde tijm
een handje hazelnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes in slieten met een kaasschaaf. Leg ze in een ovenschaal. Snijd de tomaten in maantjes, verwijder alleen het harde witte gedeelte. Leg ze bij de courgette-slierten. Verbrokkel er drie vierde van de feta over, giet er flink wat olijfolie bij en kris met peper, tijm en een beetje zout. Hussel goed door elkaar zodat alles onder het feta-oliemengsel zit. Verbrokkel er de rest van de feta over. Zet 20 minuten in de oven.

Geef een reactie