FEBRUARY: Chocoladekip

Chocoladekip1111Kip & chocolade, hoe zou dat smaken? Nieuwsgierig ging ik op zoek naar een goed recept voor deze kip. Er zijn veel variaties en uiteindelijk heb ik van alles wat ik tegen kwam een eigen recept gemaakt. Zonder de chocolade was de saus al heerlijk door de kruiden en sesamzaadjes.

Chocoladekip 15Het meest spannende vond ik toch de chocolade. De saus veranderde van een rode kleur in een diep bruine kleur. De smaak beschrijven vind ik best lastig. De chocolade is subtiel aanwezig en zeker niet overheersend. Het was heerlijk en zeker eentje die ik nog een keer maak. Je kunt er rijst bij serveren en een frisse salade past er zeker goed bij. Eet smakelijk
Chocoladekip 11 Chocoladekip 12 Chocoladekip 13 Chocoladekip 16 Chocoladekip 14 Chocoladekip 15 Chocoladekip1111

Ingredienten
1 eetlepel olijfolie
6 kippendijen
2 uien, gesnippers
1 rode peper, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel gerookte paprika
3 theelepels komijn
2 theelepels Koriander
I blik tomaten in blokjes
200 ml kippenfond
50 gram pure chocolade, fijn gehakt
2 eetlepels bruine basterd suiker
een paar schijfjes citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak de kip in ongeveer 5 tot 8 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Bak de ui, peper, knoflook en sesamzaadje ongveer 10 minuten tot de ui zacht en bruin is. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder en de korianderpoeder toe en bak dit 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en voeg de tomaten en kippenfond toe. Roer even door en breng op smaak met peper en zout. Doe de kip bij de saus en laat op een zacht vuurje de kip. Haal de kip uit de pan en houd warm onder folie. Doe de chocolade en suiker bij de saus en roer door totdat alles gesmolten is. Voeg de kip bij de saus en klaar is je kip. Lekker met rijst en een paar schijfjes limoen

Geef een reactie