FEBRUARY: Chinese braised chicken

Chinese braised chicken6Zaterdagochtend een dineetje plannen voor de avond. Gezellig, maar van foodblogger verwachten ze wel wat lekkers. Ik ga op zoek naar iets wat ik zou kunnen maken. Lijst maken en boodschappen doen. Deze kip leek me heerlijk. Maar wat is “Braised”?  Het is iets als langzaam laten garen, stoven dus. Je maakte een marinade en daar laat je het gerecht langzaam in gaar worden en de smaken van de marinade trekken en dan helemaal door en door in. Helemaal prima, die ga ik maken.                  Chinese braised chicken5Die five-spicies geeft je gerecht iets speciaals, een beetje China op je bord. Het bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Zodra ik de kip bak komen die geuren vrij, heerlijk (de bloem liet ik achterwege, ik smeer de kip in met een beetje olie en smeer ze in met de kruiden). Dan ga ik aan de slag met de marinade en zodra ze in de pan elkaar ontmoeten, krijg je al de geuren van smaaksensatie. Dit moet goed worden. Daarna is het simpel, rustig laten pruttelen. Een kind kan de was doen. Beetje rijst erbij, misschien nog een salade en dan is het genieten. Kortom een heerlijk gerecht voor een feestelijk dineetje!

Chinese braised chicken1 Chinese braised chicken2 Chinese braised chicken3 Chinese braised chicken7

Ingredienten
2 eetlepels bloem
1 eetlepel five-spices poeder
16 kippenbouten
60 ml olijfolie
1 ui gesnipperd
4 tenen knoflook, uit geperst
Stukje vers geraspte gember
3 lente uitjes, in stukjes gesneden, wat extra voor garneren
rode peper, zonder pitjes, fijngesneden
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels rijstazijn
1 kaneel stokje
3 eetlepels sojasaus
500 ml kippenbouillon
2 eetlepels hoisin saus

Bereiding
Mix de bloem met de five-spices en smeer de kip in met dit mengsel. Doe wat olie in de pan en bak de kip in gedeeltes bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. Doe de ui, knoflook, gember, lente ui, chili en bak een paar minuten. Voeg de kip en de overige ingredienten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat ongeveer 40 minuten zachtjes garen. Garneer met lente ui en serveer met rijst.

1 Comment FEBRUARY: Chinese braised chicken

  1. Pingback: INSTAGRAM SNAPSHOTS #18 - SimKookt

Geef een reactie