Home Taarten en cake Een winnende appelcake

Een winnende appelcake

by simkktnl
Na een pittig griepje wordt het tijd voor iets lekkers. Ooit een keer uit de Libelle gescheurd. De beste appeltaart volgens Yvette van Boven. Dat moet je natuurlijk proeven. Zoals het recept zegt kan je het in een taartvorm doen of een tulband. Voor de verandering koos ik dit keer voor een tulband. Het resultaat is heerlijk en een lust voor het oog. 

Ingredienten
3 appels, in kleine blokjes gesneden
3 eetlepels brandy
6 druppels vanille extract
1 zakje espressopoeder
200 ml olijfolie
125 ml melk
3 eieren
250 gram suiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
snuf nootmuskaat
65 gram pistachenoten, grof gehakt

Bereiding
Meng alle ingredienten in ongeveer bovenstaande volgorde in een beslagkom. Dus begin met de appels en eindig met de pistache noten. Giet het beslag in een ingevette tulband of bakblik met een doorsnede van 24 cm. Bak de taart circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Als een sateprikker erin gestoken er droog uitkomt, is de taart klaar. Laat hem afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

You may also like

7 comments

Brenda (Kookt!) 17 februari, 2013 - 12:30

Leuk idee om het in een tulband-vorm te maken. De cake ziet er heerlijk uit.

Reply
Nell Nijssen 17 februari, 2013 - 13:26

Ook leuk zijn de pistachenootjes. Mooie tegenhanger voor het zachte van de appels.

Reply
Yolande 17 februari, 2013 - 15:51

Dat is inderdaad een lust voor het oog!

Reply
Angèle - Habitas 17 februari, 2013 - 16:44

Ziet er erg lekker uit! Klein vraagje; bedoel je met zakje espressopoeder gewoon zo’n zakje instant of aanmaak-espresso?

Reply
Uit Paulines keuken 17 februari, 2013 - 19:03

Heeeeerlijk 😉

Reply
Sim kookt 17 februari, 2013 - 21:09

Hi Angele, ik heb gewoon een zakje aanmaak-espresso gebruikt.

Reply
Angèle - Habitas 17 februari, 2013 - 22:08

Dank je wel, Ik ga hem namelijk heel snel zelf maken 🙂 Hier thuis is men dol op appeltaart,-cake, -flappen,-maaktnietuitwat

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.