"Echt eten" kaasbitterballetjes

Dit is het laatste recept wat ik uit het nieuwe boek van Jonathan Karpathios “Echt eten” maak, kaasbitterballen, tenminste voor nu. Het was wel zo lekker, je moet het echt een keer maken. De ingrediënten heb je altijd wel in huis. Behalve de sojaolie, die had ik niet. Ik heb zonnebloemolie gebruikt en dat werkte ook prima. Echt een leuke snack. Helaas niet zo goed voor de lijn.
Ingrediënten
150 gram oude kaas, fijngetrapt
1 teen knoflook, geperst
1 1/2 eierdooier
1 eetlepel bloem
sojaolie
peper en zout


Bereiding
Meng de kaas met de knoflook. de eierdooiers en de bloem. Breng op smaak met peper en zout. Maak kleine balletjes van het kaasmengsel. Bak de balletjes in een diepe koekenpan met een laagje olie tot ze goudbruin zijn.

Geef een reactie