EAT YOUR VEGGIES: Aubergine met pistachetapenade

DSC_2358In het weekend groenten grillen, tapenade maken en je hoeft je tijdens een drukke werkweek je niet druk te maken of je wel genoeg groenten eet. Zeker met dit warme weer is zijn gegrilde groenten een aanrader, want ook koud is het erg lekker. De tapenade blijft wel zeker een week goed in een afgesloten pot in de koelkast. Eet smakelijk.DSC_2315 DSC_2319DSC_2358Ingrediënten
Aubergine in plakjes
Bosje peterselie
Blaadjes van 2 takjes mnt
1 teentje knoflook
Gedroogde chilipeper
Rasp en sap van 1/2 citroen
75 gram pistachenoten
75 ml olijfolie

Bereiding
Pureer de peterselie, munt, knoflook, chilipeper, pistachenoten en citroenrasp in de keukenmachine. Voeg het sap van een halve citroen toe en daarna geleidelijk, terwijl de machine draagt de olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan op een hoog vuur tot hij heet is. Grill de plakken aubergine om en om. Leg ze in een schaal en doe er de tapanade overheen.

2 Comments EAT YOUR VEGGIES: Aubergine met pistachetapenade

Geef een reactie