EAT, PRAY AND LOVE: Gegrilde asperges met gepocheerd ei

by simkktnl

Gegrilde asperges met gepocheerd ei
Vandaag een recept uit de film Eat, Pray and Love. De hoofdrolspeelster Elizabeth maakte dit simpele maar zo lekker gerecht. In Italië, in het zonnetje op de grond in haar appartement, genietend van iedere hap. Deze gegrilde asperges met gepocheerd ei  wilde ik ook een keer proeven. De versie heb ik wel een beetje aangepast aan mijn smaak, maar het gevoel was precies zoals in de film.  Het werd een zondagsbrunch in het zonnetje. Ik zeg dat je het zeker een keer moet maken. Het is goddelijk. Moeilijk? Echt niet!

Gegrilde asperges met gepocheerd ei Gegrilde asperges met gepocheerd ei Gegrilde asperges met gepocheerd ei Gegrilde asperges met gepocheerd ei Gegrilde asperges met gepocheerd ei Gegrilde asperges met gepocheerd eiGegrilde asperges met gepocheerd eiGegrilde asperges met gepocheerd ei

Ingredienten
1 gepocheerd ei
Groene asperges
2 plakken ontbijtspek uitgebakken en verkruimeld
1 theelepel Dijon mosterd
1 eetlepell olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
Zout en peper
Parmezaanse kaas

Bereiding
Verhit een grillpan en grill de asperges 5 minuten zacht maar nog wel knapperig. Roer voor de dressing de Dijon mosterd, olie, azijn, zout en peper door elkaar. Voor het gepocheerde ei: neem een stuk vershoudfolie en smeer dit in met een beetje olijfolie. Leg de folie in een klein bakje en breek het ei erboven. Bind het dicht met een touwtje. Breng een pan water aan de kook en zet het vuur laag. Laat het zakje in de pan zakken en na ongeveer 5 minuten kan je dit eruit halen. Doe het zakje met gepocheerd ei in een bakje koud water, dit stopt het kookproces. Leg de asperges op een bord. Giet de dressing erover gevolgd door de verkruimelde uitgebakken spek. Haal het gepocheerde ei uit de folie en leg op de asperges. Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over.

You may also like

1 comment

Monique van Vugt 28 april, 2016 - 14:57

Yum, yum…nog ff en dan hier groene asperges van de volle grond…de witte nu al, mét gepocheerd ei 😉

Groene ook erg lekker met tomaatjes, knoflook, wat olie uit de oven…asperges…love them!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.