WHAT TO EAT? Nederland-Argentinië

DSC_2443Duitsland is al door naar de finale, nu wij nog. Vanavond gaan we er weer voor zitten, we zijn er nog niet. Op een doordeweekse dag heb je misschien niet zoveel tijd om iets lekkers te maken voor tijdens de wedstrijd. Wat serveer je dan? Ik heb er twee voor je uitgezocht. Voor de saucijs heb je wel wat ingrediënten en een beetje tijd nodig, maar ze zijn goddelijk. De knakworstjes zijn grappig, lekker en zo klaar. Veel plezier vanavond en ik hoop dat het vanavond een feestje wordt. DSC_2214Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 rode uit, gesnipperd
zout en peper
500 gram gehakt
100 gram pistachenoten, grof gehakt
2 groene appels, geschild, zonder klokhuis en geraspt
2 eetlepels grove mosterd
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
6 vellen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt met 1 eetlepel melk
Handjevol maanzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en een snufje zout toe. Fruit de ui circa 5 minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog 5 minuten. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud volledig afkoelen. Doe het gehakt in een grote mengkom. Voeg de pistachenoten, appel, mosterd, azijn en peterselie toe, samen met de afgekoelde ui en knoflook. Doe er zout en flink wat zwarte peper bij en meng alles goed met je handen. Snijd een vel bladerdeeg in 3 repen van grofweg 8 cm breed. Snijd elke reep in 5 stukken van 5 cm lang. Leg elk stuk op je werkvlak en schep 1 theelepel vulling op een uiteinde. Rol het bladerdeeg op een plak het saucijzenbroodje dicht met het losgeklopte ei. Herhaal dit tot de vulling op is. Bestrijk de saucijzenbroodjes goed met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi ze met maanzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes circa 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer ze warm.

IMG_7558Ingrediënten
Blikje mini knakworstjes
Bladerdeeg
1 ei

Bereiding
Laat een plakje bladerdeeg ontdooien, snijd het daarna in drieën, rol in elk plakje een knakworstje. Klop een ei en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met wat ei. Daarna 20 minuten in de oven op 225 graden.

 

Geef een reactie