EASY & TASTY: Noedelsalade met gamba’s

IMG_6903
Voor alles is een eerste keer, voor mij is dat noedels. Zo klaar zeggen ze. Dus even goed de aanwijzingen lezen en aan de slag ermee. Ik kookte water, deed de gedroogde noedels er bij, pan van het vuur en 3 minuten laten staan. Klaar zijn je noedels. Voor deze salade afspoelen onder koud water en  de rest zie je hier onder. Dat is wel even anders dan een pasta en zo klaar. Hier kan ik wel wat mee. Het geheim zit hem in de dressing dat is eigenlijk gewoon de smaak die je toevoegt. Dat wordt een feestje op je bord 

Ingrediënten
200 gram eiernoedels
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
2 limoenen
1 komkommer
3 bosuien
1 rode peper
20 rauwe gamba’s
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie
1/2 bosje munt
2 eetlepels pinda’s

Bereiding
Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze koud onder de kraan. Laat de noedels goed uitlekken. Meng voor de dressing de sesamolie met sojasaus en de rasp en het sap van 1 limoen in een grote kom.Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosuien in schuine ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes. Meng de noedels, komkommer, bosui en peper door de dressing. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook in circa 5 minuten net gaar. Breng op smaak met een beetje zout. Pluk en snijd de munt in dunne reepjes. Snijd de resterende limoen in partjes. Hak de pinda’s. Schep de noedelsalade op bord, verdeel de gamba’s erover, bestrooi met munt en pinda’s en garneer met partjes limoen.

Geef een reactie