EASY SUMMER: Pastasalade met aubergine en paprika

IMG_1798 (1)Pastasalade is een favoriet in de zomer. Ik heb er al verschillende gemaakt. Deze lekkere salade is met room. Die heb ik achterwege gelaten want zonder room is het ook al een hele lekkere salade die je heerlijk bij de BBQ kan serveren. Geniet van de zomer! (bron: Allerhande)DSC_9637 DSC_9638 DSC_9643 NMS_9649 IMG_1798 (1)Ingrediënten
2 aubergines
10 eetlepels olijfolie
200 gram minipenne
140 gram gezouten macadamianoten
295 gram gegrilde paprika’s
15 gram dille
1 citroen
6 eetlepels yoghurt

Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 minuten bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten. Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta.

Geef een reactie