EASY ITALIAN: Nigella’s Lasagne

DSC_6002
De recensies van deze lasagne van Nigella waren erg goed. Maar toen ik de ingrediëntenlijst las dacht ik meteen, dit wordt een “kids favorites”. Even testen en ik kreeg gelijk, het is een prima recept voor je kinderen. Het is niet moeilijk en je hebt hem zo in elkaar gezet. Dus mocht je op zoek gaan naar een gerecht voor de kleintjes moet je deze echt een keer proberen.

DSC_5706 DSC_5711 DSC_5757 (1) DSC_5737 (1) DSC_5742

DSC_6002
Ingredienten
4 eieren
Olijfolie
1 gesnipperde ui
500 gram rundergehakt
Zout
2 bollen mozzarella
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Half glas rode wijn
1 liter passata
1 liter water
500 gram lasagne vellen
300 gram gekookte ham

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de eieren in 6-7 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze in een pan koud water verder afkoelen. Doe olie in een pan en zodra de olie goed warm is voeg de uien en een beetje zout toe. Bak ze zacht en glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul en bruin. Voeg de rode wijn, passata en het water toe. Laat het 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Pel de eieren en snijd ze in plakken. Snij de mozzarella in plakken. Vet een ovenschaal in en dan kan je gaan stapelen. Eerst een laagje saus, vervolgens lasagne bladeren. Vervolgens weer een laagje saus. Dan een laagje plakken ham, ei en vervolgens mozzarella (van alles een derde). Daarna een laag lasagne bladeren en je herhaalt, saus, ham, ei en mozzarella en nog een keer. Eindig met een laagje lasagne bladeren en de rest van de saus. Strooi er Parmezaanse kaas over. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet de schaal een uur in de oven.

Geef een reactie