EASY: Gehaktballetjes in currysaus

IMG_0015Toen het eerste curry recept een feit was, smaakte het naar meer. Een curry is best lekker. Het is niet helemaal Home Made (gebruik curry pasta), maar wel een heerlijk gerecht. Je maakt eerst die simpele gehaktballetje en vervolgens de saus. Klaar is je gerecht. Als je het dan in leuke schaaltjes serveert met wat nanbrood, kan je etentje niet meer stuk. Eet smakelijk!
IMG_9996 IMG_9998 IMG_0002 IMG_0008 IMG_0015

Ingrediënten
Sap en rasp van 1 citroen
60 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook, geperst
25 gram parneermeel
Koriander, fijn gesneden
Munt, fijn gesneden
100 gram curry pasta
1 theelepel fijngesneden gember
400 gram gepelde tomaten, in stukjes
400 ml kokosmelk
1 kaneelstokje

Bereiding
Meng het gehakt, ui, knoflook, rasp van citroen, parneermeel en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Maak hier ongeveer 16 kleine gehaktballetjes van. Zet een grote pan op het vuur en voeg 1 eetlepel olie toe en bak de ballen rondom bruin. Haal ze uit de pan en doe een eetlepel olie in de pan. Voeg de curry pasta en gember toe en roer ongeveer een minuut. Doe de tomaten, kokosmelk en kaneel in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lag en laat ongeveer3 minuten zachtjes koken. Doe de gehaktballen in de pan en laat 10 minuten zachtjes koken. Serveer de ballen met saus in een schaaltje en snipper er wat koriander over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.