EASY & DELICIOUS: Zoete aardappelsalade

IMG_9650Ik maakte vroeger veel gerechten uit de Allerhande. Dat is in de loop van tijd veranderd. Ik kook meer uit kookboeken, snuffel wat rond op internet. Er zijn er altijd een paar leuke recepten te vinden. Dus de AH-site verdween een beetje naar de achtergrond totdat ik dit recept tegenkwam. Het is heel makkelijk en kan eigenlijk niet mislukken. Vooral de yoghurtdressing is verrassend lekker. Ik ga dit zeker vaker maken.
DSC_8620 DSC_8640 DSC_8645 IMG_9646 IMG_9650

Ingredienten
1 kg zoete aardappel (schoongeboend)
3 eetlepels olijfolie
15 gram verse munt
100 ml yoghurt Griekse stijl
50 ml mayonaise
1 theelepel chilipeper (uit molen)
2 tenen knoflook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.

Geef een reactie