EASY & DELICIOUS: Champignons uit de oven met knoflook en kruiden

dsc_0459Is het een voorgerecht? bijgerecht? Ik  maak het gewoon als een hoofdgerecht. Lekker met brood. Als iets simpel is om te maken is dit het wel. Het is zo klaar en ingewikkeld is het niet. Maar het is smullen geblazen, zeker als je een stukje brood in de gesmolten kruidenboter kan dippen. Eet smakelijk. dsc_0414 dsc_0448 dsc_0458 dsc_0459
Ingrediënten
2 teentjes knoflook, geperst
3 theelepels oregano
3 theelepels peterselie
50 gram zachte boter
500 gram champignons
zout en peper
Stokbrood

Bereiding
Meng de knoflook met de oregano, de peterselie en de boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en snijd ze in gelijke stukken. Schep ze in een ovenschaal en verdeel er de kruidenboter in stukjes overheen. Bestrooi met ruim zout en versgemalen zwarte peper. Rooster de champignons 35 minuten in de oven. Schep ze regelmatig om. Serveer warm.

Geef een reactie