EASY CHRISTMAS: Borrelbrood gevuld met kaas, knoflook en basilicum

img_4822 De foto die ik tegenkwam op Pinterest zag er erg indrukwekkend uit. Het leek mij een lastig karweitje. Maar dat is het dus echt niet. Dit heb je zo in elkaar gezet. Ik gebruikte kant en klaar pizzadeeg uit het koelvak. Uitrollen, in kleine vierkantjes snijden, kaasvulling erin en balletjes rollen. Als je dan het precies zo neerlegt als op de foto, krijg je een hele leuke kerstboom. En het is ook nog heel lekker! dsc_0589 dsc_0596 dsc_0601 dsc_0609 dsc_0662
Ingrediënten
Pizzadeeg
100 gram roomkaas
100 gram geraspte mozzarella
2 eetlepels boter
1 teen knoflook, geperst
3 eetlepels verse basilicumblaadjes, fijngesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een plak. Snij met een pizzasnijder kleine vierkantjes van 4 bij 4 cm. Meng de roomkaas en de geraspte kaas in een kom. Voeg de knoflook toe en de helft van de basilicumblaadjes. Leg op ieder vierkantje een beetje kaas en maak er bolletjes van. Leg ze in de vorm van een kerstboom en bak dit 15-17 minuten in de oven. Maak de boter vloeibaar in een pannetje en strijk dit met een kwastje over de boom. Bestrooi met de overige basiliumblaadjes.

Geef een reactie