EASY CHRISTMAS: 15 minuten tiramisu

15 minuten tiramisu5Nog een maandje en dan is het Kerst. Ik ben al druk op zoek naar leuke gerechten.Vorig jaar kocht ik op de valreep voor Kerst het heerlijk boek van Janneke Philippi ” Mijn favoriete desserts”. Daar maakte ik deze 15 minuten tiramisu uit. Een perfect dessert, als je niet van koken houd, als je geen tijd hebt of als je te moe bent om iets ingewikkeld op tafel te toveren met Kerst. Ik heb hem daarna nog vaak gemaakt. Je moet het zelf gewoon een keer proberen. Zo’n nagerecht is niet alleen lekker tijdens de kerstdagen, maar ook een woensdagavond gewoon omdat het kan, toch?                                            15 minuten tiramisu1 15 minuten tiramisu2 15 minuten tiramisu3 15 minuten tiramisu5 15 minuten tiramisu4Ingrediënten (voor 1 grote schaal, ik deed het in glazen)
2 eetlepels amandelschaafsel
200 ml espresso
4 eetlepels amandellikeur
200 gram lange vingers
500 gram mascarpone
200 ml slagroom
3 eetlepels poedersuiker
150 ml advocaat

Bereiding
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Meng de koffie met de amanadellikeur in een ondiepe schaal doop de helft van de koekjes een voor een in het koffiemengsel en leg ze op een platte schaal. Klop met een mixer de mascarpone met de slagroom en de suiker tot en dikke, romige crème. Schep de helft van de crème op de lange vingers. Lepel de helft van de advocaat erover.Doop de rest van de koekjes in het koffiemengsel en leg ze op de laag advocaat schep er de rest van de crème en de advocaat op bestrooi de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er wat poedersuiker over.

Geef een reactie