EASY CHOCOLATE: Brownies met kersen

dsc_0879 November betekent korte dagen en druilerig weer. Dus tijdens zo’n herfstachtige zondag ben ik de keuken in gegaan. Zin in iets lekkers, home made en niet te ingewikkeld. Het werden brownies met chocolade, pecannoten en kersen. De kersen zijn gewoon uit een glazen pot en de chocolade had ik nog wel in huis. Het rook al heerlijk toen het uit de oven kwam, maar het moest even een beetje afkoelen. Ik kan je zeggen dat het wachten zeker de moeite waard was. dsc_0848 dsc_0849 dsc_0854 dsc_0869 dsc_0873 dsc_0878 dsc_0879

Ingrediënten
130 gram boter
150 gram pure chocolade
55 gram kersen
55 gram geroosterde pecannoten
225 gram basterd suiker
55 gram cacaopoeder
75 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
50 gram chocolade, naar keuze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. Smelt de boter en de pure chocolade au bain marie. Snijd de kersen en pecannoten grof en roer ze door de gesmolten chocolade. Zet de pan van het vuur. Doe de suiker, cacao en bloem in een schaal en meng goed door. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer door. Klop de eieren los in een schaaltje en roer door het beslag. Doe het beslag in het bakblik. Maak de overige chocolade in kleine stukjes en strooi ze erover. Bak in de oven ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.