Dulce de leche uit Delicious

by simkktnl
Je hebt maar 1 ingrediënt nodig voor deze Zuid-Amerikaanse karamel, namelijk 2 blikjes gecondenseerde melk. Het is een romige karamel voor in je dessert, bij je ijs of pannenkoek. Smaken verschillen, helaas dit is niet mijn ding. Ik houd meer van een karamel met de basis van boter en gekarameliseerde suiker. Toch leuk geprobeerd.

Ingredienten
2 blikken gecondenseerde melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schenk de gecondenseerde melk in een ovenschaal in een braadslee en schenk heet water in de braadslee tot halverwege de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur en 45 minuten in de oven. Klop het mengsel goed door en schenk in een gesteriliseerde pot van 500 ml inhoud en sluit de pot af. Bewaar de dulce de leche eenmaal aangebroken, in de koelkast.

You may also like

6 comments

Marlyssa 12 maart, 2013 - 09:21

Dulce de Leche ijs vind ik toch wel heel erg lekker!

Reply
DoorEten 12 maart, 2013 - 13:08

Wat ik zelf nog veel handiger vind is de dulce de leche in het blikje zelf maken.

Hiervoor zet je een blikje gecondenseerde melk in een pan met zoveel water dat het blikje onderstaat. Nu ongeveer 3 uur koken met het deksel erop, af laten koelen en voila, je hebt dulce de leche, die door het dichte blikje jaren houdbaar is, en geen afwas!

Reply
Sim kookt 12 maart, 2013 - 18:40

Wat een goed idee, scheelt werk. Maar barst het blik niet open tijdens het koken?

Reply
Tessa / iamcookingwithlove.nl 20 maart, 2013 - 16:11

Zolang het blikje onder water staat zal het niet ontploffen. Ik ben het nu, op dit moment, aan het maken…..voor het eerst! Spannend. 😉

Reply
Sim kookt 20 maart, 2013 - 21:56

Hi Tessa, dank je wel voor de tip, is het geluikt?

Reply
Tessa / iamcookingwithlove.nl 20 maart, 2013 - 23:23

Jaaaa het ging perfect en man wat is dat lekker zeg!! Gevaaaarlijk lekker! hahaha. Ik heb er bananen eclairs mee gemaakt. Volgens mij volg je me niet op Twitter of Instagram hè? Maar ik heb vanavond het resultaat getweet. Ga er een blogje aan wijden. 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.