DRONKEN SPAGHETTI, RODE WIJN, PECORINO EN BASILICUM

by simkktnl
DRONKEN SPAGHETTI, RODE WIJN, PECORINO EN BASILICUM

Hoe lekker is deze dronken spaghetti met rode wijn? Je moet het echt een keer proberen, tenminste als je van wijn en van pasta houdt. Het is heel simpel om te bereiden, de smaak is verbazingwekkend lekker. Daarnaast, heel eerlijk, hoe luxe ziet deze pasta er wel niet uit? En met slechts een paar ingrediënten, wijn, knoflook, chilivlokken, percorino en basilicum zet je deze heerlijke pasta binnen een kwartiertje op tafel. Zeker het proberen waard.

Print

DRONKEN SPAGHETTI, RODE WIJN, PECORINO EN BASILICUM

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • zeezout
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 4 tenen knoflook in flinterdunne schijfjes
  • 250 ml rode wijn
  • 50 gram Pecoroni geraspt
  • zout en peper
  • verse basilicum

Bereiding

  1. Breng in een pan water aan de kook en zout het water. Kijk wat op de verpakking staat voor de al dente kooktijd van de pasta en trak daar nog 2 minuten vanaf. De pasta zal later nog verder koken in de rode wijn, dus hij mag nog niet helemaal gaar zijn. Giet de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Verwarm in een pan de olijfolie op een laag tot medium vuur. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en roer 1 minuut, tot de knoflook lekker begint te ruiken. Schenk de wijn in de pan en roer. Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met wijn en verwarm op medium vuur. Breng aan de kook en roer af en toe. De pasta is klaar wanneer hij het meeste van de wijn heeft geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en roer er de Pecorino en een eetlepel van het pastawater door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de dronken spaghetti met een paar blaadjes verse basilicum en rasp er nog wat extra Pecorino over.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.