Doperwten-Courgettesalade met feta

 
 
 
Tweede Pinksterdag en alweer heerlijk weer. Lekker genieten van de zon en buiten eten. Deze salade komt uit de Allerhande van lang geleden. Ik maak hem als het te warm is om te koken. Simpel, makkelijk van tevoren te maken. Hij wordt alleen maar lekkerder als de smaken goed kunnen intrekken.
Ingredienten
1 courgette
225 gram doperwten (diepvries)
1 bosuitje
1/2 pakje Griekse feta
2 takjes munt 
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Courgette wassen en in blokjes snijden. In pan met water en zout, courgette en doperwten ca. 2 minuten koken. In vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnhakken. In schaal citroensap met olie tot dressing kloppen. Munt erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Courgette, doperwten, uitringetjes en feta erdoor schepen. Dressing erover gieten. Salade minimaal 30 minuten in de koelkast zetten, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Geef een reactie