DELICISOUS: Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei

by simkktnl

IMG_6662

Inspiratie voor nieuwe recepten vind ik vooral online. Er zijn zoveel leuke recepten, dat voor mij een tijdschrift overbodig lijkt. Ik zoek de hele wereld af naar nieuwe ideeën en vind altijd wel iets. Maar niet ieder recept klopt, er missen dingen of ingredienten zijn lastig te vinden. Op de site van Nederlandse  Delicious  kwam ik deze spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei  tegen. Dan merk je wel dat een tijdschrift er meer tijd en liefde besteedt aan een recept. Die kloppen gewoon. Dit is een heerlijke pasta geworden. Het lijkt me ook lekker met uitgebakken spekjes, alhoewel de uitgebakken chorizo een super lekkere smaak geeft aan het gerecht. Het idee van het gepocheerde ei erbij vond ik ook heerlijk. Ik had hem wel iets te lang laten garen, maar het was helemaal goed en het klopt. Toch maar af en toe een tijdschrift aanschaffen? Thanks Delicious voor dit heerlijke recept, genieten geblazen.

Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei Spaghetti carbonara chorizo en gepocheerd ei

Ingrediënten
150 gram volkorenspaghetti
3 eetlepels extra vergine olijfolie
125 gram chorizo, fijngesneden
50 gram geraspte parmezaanse kaas
10 gram platte peterselie, fijngesneden
2 eieren, zacht gepocheerd

Bereiding
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al beetgaar. Giet af en bewaar 80 ml van het kookvocht. Doe ondertussen de olie en chorizo in een hapjespan en bak de chorizo knapperig in ongeveer 6 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de pasta en het opgevangen kookvocht bij de chorizo en schep om. Neem de pan van het vuur en schep de pasta om met de helft van de parmezaanse kaas en de peterselie. Verdeel over diepe borden. Schep op elke portie een gepocheerd ei, strooi de rest van de parmezaanse kaas en peterselie erover en serveer.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.