DE LASAGNE VAN JAMIE OLIVER

DE LASAGNE VAN JAMIE OLIVERHoe vaak ik deze lasagne van Jamie Oliver al niet gemaakt heb dat wil je niet weten Nu zijn al Jamie Oliver’s recepten zijn favoriet hier in huis, dus als er eentje bij zit die je kan invriezen is de keuze snel gemaakt voor een door de weekse dag. Probeer het eens.DE LASAGNE VAN JAMIE OLIVER

Print

LASAGNE VAN JAMIE OLIVER

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 1 ons ontbijtspek
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterwortes
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bakje verse basilicum
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram lasagnevellen
  • 500 ml creme fraiche
  • 1 tomaat

Bereiding

  1. De bolognesesaus maken: Snijd het spek in kleine stukjes. Maak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij schoon en hak alles fijn. Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe 2 scheuten olijfolie, het spek en de oregano in de pan en bak het spek goudbruin. Doe de groenten in de pan, en laat die, terwijl je om de 30 seconden roert, 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen. Roer het gehakt en de tomaten uit blik erdoor. Giet een leeg blik met water bij het mengsel in de pan. Roer er een snuf zout en peper door. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen en leg ze in de koelkast. Hak de steeltjes fijn en roer die door het mengsel in de pan. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert. De saus afmaken: Verwarm de oven voor tot 190 graden. Rasp de Parmezaanse kaas en roer een kwart ervan door de saus. Snipper de grote basilicumblaadjes door de saus en bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra zout en peper toe. Breng een pan water met een scheutje olie aan de kook en blancheer de lasagnevellen 3-4 minuten om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpaper. De lasagne maken: Schep een derde deel van de saus in een ovenvaste schaal. Leg er een laagje lasagnevellen op. Schep er een derde van de creme fraiche op, strijk de room glad en leg er een laag lasagnevellen op. Strooi er wat zout en peper op en vervolgens een kwart van de geraspte Parmezaanse kaas. Ga nu verder met een volgende laag saus. Herhaal de lagen nog twee keer en eindig met een laag creme fraiche en de rest van de Parmezaanse kaas. Leg er tot slot wat tomaat op. Strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met olijfolie. Dek de schaal af met Aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog 35 minuten in de oven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.