Dit spectaculair ogend gerechtje is lekker, gezond én eenvoudig om te maken. Crudo is het Italiaanse woord voor rauw. Het wordt vaak gebruikt om gerechten met rauw vlees of rauwe vis aan te duiden. Zeker de moeite waard om een keer te maken. Echt een toppertje! (Bron: Culy.nl)
Print
CRUDO MET PISTACHE EN CHILI
Ingrediënten
- 100 gram verse witte visfilet
- 1/2 limoen het sap en rasp
- zeezout
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- chili peper naar smaak
- 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
- 1 eetlepel pistache geroosterd
- oregano 6-7 blaadjes
- basilicum 2-3 blaadjes
Bereiding
-
Snijd de vis fijn in plakjes en verspreid ze over een plat bord
-
Strooi zou over de vis en besprenkel met olijfolie en limoensap
-
schaaf de limoenschil er overheen en snijd de chili in dunne plakjes en leg die erop
-
Verdeel de pijnboompitten, pistache, basilicum en de verse oregano erover.