Crostini Verde met Parmezaanse kaas en kruiden


Een goede combinatie, avocado, courgette, Parmezaanse kaas en kruiden. De verhouding avocado en courgette heb ik wel een beetje aangepast, 1 avocado meer. En als ik het nog eens maak dan zou ik er nog een avocado bij doen, lekker smeuïg. Echt een heerlijke lunchgerecht. 

Ingredienten
1 oud stokbrood of ciabatta
1 avocado
1 courgette
1 lente ui, fijngesneden
1/2 citroen
klein bosje bieslook. fijngesneden
klein bosje basilicum, fijngesneden
een paar blaadjes mint, fijngesneden
zout en peper
olijfolie
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het stokbrood in schuine dikke plakken van ongeveer 2 cm dik. Leg ze op een bakplaat en verwarm ze 5 minuten. Ondertussen, snijd de avocado in kleine blokjes, besprenkel met wat citroensap. Snijd de courgette in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes en snij de stukken in kleine blokjes, dezelfde grootte als de avocado. Doe in een kom en voeg de fijngesneden ui, bieslook, basilicum, munt en 50 gram van de Parmezaanse kaas toe. Voeg het sap van de halve citroen toe en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Haal het brood uit de oven en besprenkel het met een beetje olijfolie. Doe een grote eetlepel van het groene mengsel op een broodje en strooi er de rest van de geraspte parmezaanse kaas over. Server direct.

Geef een reactie