Cranberry sauce

Vroeger was er altijd een cranberry saus op tafel tijdens ons Kerstdiner. Heerlijk vond ik dat. Nog steeds vind ik het een saus die geserveerd wordt bij een stuk vlees tijdens de feestdagen. Deze versie is zo lekker door de kaneel en cardamon. Daarnaast is dit echt niet lastig om te maken. Echt een keer proberen zou ik zeggen. Sorry, dit recept komt van een Amerikaanse site dus weer met cups.

Ingredienten 

1 zak cranberry’s

de rasp en het sap van 2 sinaasappelen
3/4 cup maple siroop
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel cardamonpoeder
3/4 cup water

Bereiding
Doe alle ingredienten in een pan, behalve het water en verwarm het op een middelhoog vuur 7 tot 10 minuten. Voeg dan het water toe en roer nog 5 minuten. De cranberry’s moeten opengebarsten zijn en de saus lekker dik.

  5 Comments Cranberry sauce

  1. Louie's sweet kitchen

   Ik gebruik ook vaak Amerikaanse recepten hoor, ’t is echt niet zo moeilijk om het naar gram of ml om te zetten. Ik typ altijd bijvoorbeeld ‘maple syrup cups to ml’ of ‘cranberries cups to grams’ in, en altijd vind ik wel een juiste omzetting!

   Reply
  2. Sim kookt

   1 cup is 250 ml, 3/4 cup is dan 187,50 ml. Dat snapt mijn maatbeker niet. En ook in gram gewicht is het best lastig. Ik heb de cups gekocht en geen moeilijkheden meer!

   Reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.