Cranberry cheesecake

Deze versie heeft net iets meer dan een gewone cheesecake. Ik heb er eigenlijk niet zoveel bij te vertellen. Hij is gewoon lekker.

 

Ingredienten
200 gram country cookies, in stukken
50 gram roomboter, zacht
600 gram roomkaas naturel
50 ml sinaasappelsap
150 gram suiker
100 gram witte chocolade, in stukjes
3 eieren, losgeklopt
1 zak cranberry’s (340 gram)
100 ml rode port

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verkruimel de koekjes met de boter in de keukenmachine en verdeel over in de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan. Meng de roomkaas met het sinaasappelsap, de suiker, de chocolade en de eieren in de keukenmachine. Verdeel het daarna over het koekjesmengsel in de springvorm. Bak de cheescake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Neem uit de oven, laat iets afkoelen. Kook de cranberry’s in de port tot de port stroperig is en de cranberry’s zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry’s over de cheescake.

2 Comments Cranberry cheesecake

Geef een reactie