COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET DOPERWTEN EN KRUIDEN

COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET DOPERWTEN EN KRUIDEN
Gezond en lekker is deze couscous van van bloemkool. De bloemkool in de keukenmachine en je krijgt een korrel wat lijkt op couscous. Als je de bloemkool gekookt hebt kan je er allerlei ingrediënten aan toevoegen. Het is een gezonde variant op couscous. Zeker het proberen waard.COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET DOPERWTEN EN KRUIDEN COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET DOPERWTEN EN KRUIDEN COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET DOPERWTEN EN KRUIDEN

Ingrediënten
1 bloemkool
2 handjes peterselie en basilicum, versnipperd
70 gram pompoenzaadjes, geroosterd
Sap van een halve citroen
olijfolie
200 gram diepvries doperwten, ontdooid
100 gram feta, verkruimeld

Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes en doe dit in een food processor. Maak het zo klein dat het eruit ziet als couscous. Doe de bloemkool in het kokende water en verlaag het vuur. Kook de bloemkool 3 minuten. Giet de bloemkool af en doe dit in een schaal, voeg de kruiden, citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak toe en mix het door elkaar. Voeg de erwten, pompoenzaadjes en de feta toe en mix dit door elkaar. Je kunt het koud of warm serveren en blijft een paar dagen goed in de koelkast

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.