MARCH: Couscous van bloemkool met doperwten & kruiden

Couscous van bloemkool4Nu het lekker weer begint te worden wil je toch die paar overtollige winterkilo’s kwijt. Dus gezond en licht eten, dat helpt. Maar we moeten het nog even doen met de wintergroente. Ik had al een geroosterde bloemkool gemaakt, nu wordt het tijd voor een couscous van bloemkool.     Couscous van bloemkool1Ik deed de bloemkool in de keukenmachine en binnen een mum van tijd had ik inderdaad een korrel die leek op couscous. Even koken, af laten koelen en aan de slag met de rest van de ingrediënten. Het eindresultaat was top! Dit kan je natuurlijk als basis gebruiken en je eigen couscous maken. Gezond dat het is, probeer! (Bron: Green Kitchen Stories)Couscous van bloemkool1 Couscous van bloemkool 11Couscous van bloemkool 12 Couscous van bloemkool4

Ingrediënten
1 bloemkool
2 handjes peterselie en balsilicum, versnipperd
70 gram pompoenzaadjes, geroosterd
Sap van een halve citroen
olijfolie
200 gram diepvries doperwten, ontdooid
100 gram feta, verkruimeld

Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes en doe dit in een food processor. Maak het zo klein dat het eruit ziet als couscous. Doe de bloemkool in het kokende water en verlaag het vuur. Kook de bloemkool 3 minuten. Giet de bloemkool af en doe dit in een schaal, voeg de kruiden, citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak toe en mix het door elkaar. Voeg de erwten, pompoenzaadjes en de feta toe en mix dit door elkaar. Je kunt het koud of warm serveren en blijft een paar dagen goed in de koelkast

3 Comments MARCH: Couscous van bloemkool met doperwten & kruiden

    1. simkktnl

      Leuk dat je het vaker heb gemaakt, het is simpel maar zo lekker! (staat bij mij ook op het favorietenlijstje)

      Reply

Geef een reactie