Courgette & Aubergine met hazelnotenolie

DSC_3966Groenten uit je oven kan zo lekker zijn. Heel makkelijk, zo klaar en echt erg lekker. Wat kan ik er nog meer over vertellen? ik zou zeggen maak het zelf eens een keer. Het recept komt uit de “Boodschappen” november 201DSC_3897 DSC_3914 DSC_3931 DSC_3949 DSC_3956 DSC_3966

Ingrediënten
2 courgettes
2 aubergines
1 theelepel chilipepervlokken
50 gram blanke hazelnoten, grof gehakt
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels platte peterselie
1 theelepel geraspte citroenschil

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte door en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Maak een paar schuine inkepingen in het vruchtvlees en bestrijk de groenten met olie. Bestrooi met chilipeper en grof zeezout. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten bruin en gaar. Rooster de hazelnoten bruin in een droge koekenpan en giet de olie erbij. Neem de pan van de warmtebron en roer de peterselie en citroenrasp erdoor. Leg de groenten op een schaal en schep de notenolie erover. 

1 Comment Courgette & Aubergine met hazelnotenolie

Geef een reactie