COOKING FOR ONE: Sushi in a bowl

by simkktnl

Sushi in a bowl
Koken voor 1 persoon is altijd lastig. Bijna alle recepten zijn voor meerdere personen. Nu vond ik dit gerecht voor 1 persoon, sushi in a bowl. In dit recept staat, halve avocado, 100 gram zalm en 10 cm komkommer. Wat doe ik met de rest van de avocado, zalm en komkommer?  Wat moet ik met een halve avocado die ik niet nodig heb?  Ik ben niet dol op zo’n verkleurd bruin ding de volgende dag. Dus die gebruik ik helemaal. De komkommer? Die heb ik gehalveerd en de andere helft heb ik de volgende dag als salade gebruikt. De zalmmoot die ik kocht was zwaarder dan 100 gram, die heb ik er ook maar helemaal bij gedaan.  Ik heb gewoon iets minder rijst toegevoegd en maar 1 blad nori gebruikt. De verhoudingen waren dus een beetje anders, maar zeker niet minder lekker. Uiteindelijk was de hoeveelheid iets meer dan 1 portie. Ik heb er een lunchgerecht van gemaakt en de rest voor later op de dag bewaard. Goed afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Helemaal prima en ik moet zeggen erg lekker. En zo zie je maar, met een beetje creativiteit staat er toch een lekker 1 persoons gerecht op tafel. Eet smakelijk

Sushi in a bowl Sushi in a bowl Sushi in a bowl Sushi in a bowl Sushi in a bowl Sushi in a bowl
Ingrediënten
100 gram zalmfilet (ik kocht een moot)
1 kopje zilvervliesrijst
10cm komkommer (ik gebruikte de helft)
1/2 avocado (ik gebruikte de hele avocado)
1 eetlepel sesamzaadjes
sojasaus
3 vellen nori (ik gebruikte er 1)

Bereiding
Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat. Snij de zalm, komkommer en avocado in stukjes. Meng in een kom. Doe de sesamzaadjes en stukken nori erdoor. Giet de rijst af en spoel met koud water zodat de rijst koud wordt. Doe de rijst ook in de kom, meng met alles en doe er wat sojasaus door.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.