COOKING FOR ONE: Pasta met champignons en peterseliepesto

by simkktnl

Pasta met champignons en peterseliepesto
Er gaat niks boven een home made pesto. Afgelopen weekend maakte ik een variatie op de klassieke versie met basilicum, namelijk die met peterselie. En als ik dan toch bezig ben vul ik een pot met verse pesto. Dus toen ik later in de week thuis kwam na een drukke dag en ik geen zin had om lang in de keuken te staan, is er de pot pesto. Ik had nog een bakje champignons, het idee was geboren. Het werd een pasta met champignons en de peterselie pesto. Snel klaar en een prima gerecht voor na een werkdag. En natuurlijk is dat heerlijk. Dat kan ook niet anders want het is home made. De pesto bewaar ik met een laagje olie in de koelkast, klaar voor meer lekkere gerechten. Eet smakelijk. 

Pasta met champignons en peterseliepesto Pasta met champignons en peterseliepesto Pasta met champignons en peterseliepesto Pasta met champignons en peterseliepesto Pasta met champignons en peterseliepesto Pasta met champignons en peterseliepesto Pasta met champignons en peterseliepesto
Pasta met champignons en peterseliepesto

Ingrediënten
75 gr spaghetti
1 bakjes paddenstoelen
peterselie
handje geroosterde pijnboompitten
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
olijfolie

Bereiding
Kook de spaghetti in water met het groentebouillonblokje. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze in een paar druppels olijfolie. Meng de peterselie, de knoflook, de pijnboompitten, de kaas en wat olijfolie in een keukenmachine tot een smeuige massa. Giet de pasta af en hussel door de peterseliesaus. Voeg de paddenstoelen toe en roer nog even door. Serveer direct.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.