COMFORT FOOD: Patatas Bravas

Patatas Bravas
Patatas bravas eet ik alleen maar als ik op vakantie ben. Maar dit gerechtje is echt iets voor een zondag in de winter. Winterse gekruide aardappeltjes met een zacht gekookt eitje. De gekookte aardappeltjes omtoveren in een heerlijk gerecht, dat doe je zo.  Katie (What katie ate) noemt het een lunch of brunch recept, maar het kan prima als avondmaal. Die gebakken aardappeltjes met de kruiden waren zo lekker, ook zonder het ei en de ham een feest. Dus die ga ik zeker vaker maken. 
Patatas Bravas Patatas Bravas Patatas Bravas Patatas Bravas Patatas Bravas

Ingrediënten
6 vastkokende aardappels, in stukken van 2-3 cm, gaar gekookt
1 theelepel zout
160 ml olijfolie, plus wat extra om in te bakken
2 rode pepers, in dunne ringetjes (ik gebruikte chiliflakes)
2 theelepels pimenton (ik gebruikte gerookte paprika)
Blaadjes van 3 takjes tijm
zout en peper
8 plakken parmaham
4 eieren

Bereiding
Meng de olijfolie, chilipeper, pimenton, tijmblaadjes, een snuf zout en flink wat peper in een kommetje. Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. bak de aardappels goudbruin en knapperig. Laat de aardappels uitlekken op keukenpapier. Doe alle aardappels terug in de pan,, voeg het olijfolie-chilipepermengsel toe en hussel alles goed door elkaar. Bak de aardappels nog 2 minuten, haal ze van het vuur en zet weg. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de plakjes ham erop en bak ze 5 minuten onder een hete grill tot ze knapperig zijn. Vet 4 hittebestendige tapasschaaltjes goed in met olijfolie. Bekleed de rand van elk schaaltje met 2 plakes ham. Verdeel de aardappel over de schaaltjes en maak een kuiltje in het midden. Breek boven elk kuiltje een eitje. Zet de schaaltjes kort in een voorverwarmde oven 180 graden oven en bak ze tot het eiwit gaar is (ongeveer 10 minuten).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.