COMFORT FOOD: Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes7De herfst begint en het wordt weer tijd voor Comfortfood. Dit is een simpel heerlijk gerecht wat verder niet veel nodig heeft. Je moet het gewoon zelf maken. Ik serveer er stokbrood bij. Lekker dopen in de saus met de gesmolten kaas. Geloof me maar, meer heb je niet nodig.

Italiaanse gehaktballetjes1 Italiaanse gehaktballetjes2 Italiaanse gehaktballetjes3 Italiaanse gehaktballetjes4 Italiaanse gehaktballetjes5 Italiaanse gehaktballetjes8

Ingrediënten
500 gram rundergehakt
Paneermeel
1 ei
Peper en zout
4 teentjes knoflook
Gedroogde chilipeper flaks
1 glas wijn
600 ml Passata
1 eetlepel honing
2 bollen mozzarella
Geraspte kaas
Oregano
Tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de gehaktballetjes, doe het gehakt met ei, paneermeel en peper en zout naar smaak in een schaal en draai er gehaktballentjes (pingpongbal formaat) van. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ballen rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze uit de pan en doe het vuur laag. Voeg de knoflook en chilipeper toe in het overgebleven bakvet en bak de knoflook glazig, maar niet bruin. Voeg de wijn, honing en passata toe en laat 3 tot 4 minuten pruttelen, gevolgd door de gehaktballetjes. Voeg oregano en tijm toe en laat 4 minuten doorwarmen. Doe de saus met gehaktballen in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de schaal. Strooi er wat geraspte kaas over en zet voor 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de saus bubbelt.

Geef een reactie