COMFORT FOOD: Goed gevulde tomaten & groentesoep

tomaten groentesoep1In de herfst heb ik zin in bakken en soepen maken. Deze is weer heerlijk. Ik laat de vermicelli weg, want daar ben ik geen fan van. Ook zonder is het een heerlijk soepje. Ik maak een grote pan en vries het meeste in. Zo heb ik altijd een lekkere soep voorhanden. Eet smakelijk. (Bron: Allerhande)tomaten groentesoep1 tomaten groentesoep2 tomaten groentesoep3 tomaten groentesoep4 tomaten groentesoep1Ingredienten
2 uien
1 kg tomaat
2 eetlepels olijfolie
70 gram tomatenpuree
750 ml water
2 runderbouillontabletten
250 gram gehakt half-om-half
100 gram vermicelli
300 gram fijne soepgroenten

Bereiding
Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten koken. Pureer met de staafmixer. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 minuten gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie