COMFORT FOOD: Gehaktballen uit de oven met pesto en mozzarella

IMG_6645
Het werd weer eens tijd voor gehaktballen. Echt comfort food, ik houd ervan. Deze pesto-gehaktballen maken is eigenlijk heel simpel. Je bakt ze even aan en je laat ze in de oven garen in een tomatensaus met mozzarella. Ik weet er gaat niets boven eigengemaakte pesto, maar ik had weinig tijd en dan is zo’n potje pesto wel handig. Het eindresultaat was heerlijk, zeker met de gesmolten mozzarella. Je kunt het makkelijk eerder op de dag maken en de pan een half uur voor je gaat eten in de oven schuiven. Erg makkelijk als je bezoek hebt. Eet smakelijk!

DSC_1449 DSC_1458 DSC_1475 DSC_1498 IMG_6645 (1)

Ingrediënten
500 gram gehakt
1 ei
75 gram broodkruim/parneermeel
65 gram pesto
4 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
700 ml passata
100 gram mozzarella, geraspt
Basilicum blaadjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt, ei, broodkruim, pesto en ¼ van de knoflook goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan die geschikt is voor de oven en bak de ballen goudbruin in ongeveer 6-7 minuten. Haal ze uit de pan. Voeg de ui en de overgebleven knoflook toe en bak glazig in 3 minuten. Doe de passata erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat even zachtjes sudderen. Voeg de gehaktballen toe en de geraspte mozzarella. Zet de pan in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Geef een reactie