COMFORT FOOD: Gehaktballen uit de Jordaan

gehaktbalHet wordt steeds vroeger donker, we doen eerder de lampen aan en dekken de tafel binnen. Gehaktballen, daar hebben we zin in. Deze typisch Amsterdamse bal is een geen gewone bal, maar eentje met Hollandse garnalen. En dat hij uit de  Jordaan komt, maakt hem speciaal. Dus hallo herfst en eet smakelijk. Love comfort food!

IMG_6435IMG_6443IMG_6463IMG_6477

Ingrediënten
75 gram boter
1 sjalot, gesnipperd
2 sneetjes witbrood, zonder korst
50 ml halfvolle melk
100 gram Hollandse garnalen
400 gram half om half gehakt
1 ei, los geklopt
1 mespuntje nootmuskaat, vers geraspt
50 gram bloem

Bereiding
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 minuten. Neem uit de pan. Week ondertussen het brood in de melk. Knijp uit en meng in een kom met de sjalot, garnalen, het gehakt en ei. Voeg de nootmuskaat peper en royaal zout toe. Vorm met natte handen 8 ballen en rol ze door de bloem. Verhit 50 gram boter in dezelfde koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak in 15 minuten gaar. Draai regelmatig.

Geef een reactie