COMFORT FOOD: Borrelbrood

Borrelbrood5Borrelen is gezellig en altijd een goed idee. Dit grappige recept kwam ik tegen op culy.nl. Dus op naar de bakker voor een groot rond brood, ongesneden. Echt het was zo simpel en zo lekker dat ik hier zeker nog wat meer mee ga experimenteren. Je kunt het kaasmengsel aanvullen met knoflook, verschillende kruiden. Dat ga ik zeker proberen. Mislukken kan ook echt niet. Je moet alleen niet op de calorieën letten, gewoon genieten geblazen. Borrelbrood1Borrelbrood2 Borrelbrood3 Borrelbrood4

Ingrediënten
1 groot rond brood
200 gram geraspte kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 snufje gedroogde chili flakes
60 gram roomboter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn. Meng met elkaar, samen met de chili flakes. Snijd het brood in met een broodmes tot de bodem, maar niet helemaal door. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt, zodat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten. Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden, zodat je vierkantjes krijgt van ongeveer twee bij twee centimeter. Smelt de roomboter op laag vuur en vul ondertussen de inkepingen met het kaasmengsel. Zet het brood in het midden van een lang stuk aluminiumfolie. Overgiet met de gesmolten boter en vouw de folie dicht, zodat het brood helemaal is ingepakt. Bak het brood twintig minuten in de oven, haal de folie eraf en bak nog vijf à tien minuten totdat de bovenkant mooi bruin en crispy is.

1 Comment COMFORT FOOD: Borrelbrood

  1. Pingback: THE BEST OF 2015 | SimKookt

Geef een reactie