COMFORT FOOD: Beef, beer and bacon spaghetti


Ik krijg altijd zin in comfort food als het regent en koud is. Dit recept is daar helemaal perfect voor. Geen moeilijke ingrediëntenlijst, je laat het lekker even zachtjes pruttelen en klaar ben je. Daarnaast kan je de saus prima invriezen, hoe fijn is dat?   Dus is het koud voorjaarsweer kan je altijd rekenen op een heerlijke comfort pastasaus in de vriezer. Eet smakelijk. En nu maar hopen op het ooit lente  wordt.

Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
8 plakken ontbijtspek, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, witte gedeelte, dun gesneden
3 tenen knoflook, geperst
6 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 eetlepels tomatenpuree
500 gram rundergehakt
80 ml Worcestershire saus
1 blik tomaten
400 gram spaghetti
345 ml bier
Parmezaanse kaas
Platte peterselie

Bereiding
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de bacon 4-5 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 3-4 minuten. Voeg de knolfook en tijm toe. Bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur iets hoger, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak totdat deze rul en gaar is, 5-6 minuten. Voeg de Worcestershire saus, bier en tomaten uit blik toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje zachtjes pruttelen, 35 minuten. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Giet af en bewaar 80ml kookvocht. Giet het kookvocht bij de saus en roer door. Voeg de pasta toe en voer voorzichtig door de saus. Serveer met Parmezaanse kaas en bladpeterselie

Geef een reactie