CLASSIC COMFORT FOOD: Appeltaart

IMG_7264 Als er iemand jarig is en je weet even niet meer welke taart je moet bakken, maak je gewoon een klassieker. Nu het herfstvakantie is en er zoveel lekker appels zijn, maak ik een ouderwetse appeltaart met een kleine twist. In plaats van een deegruitje aan de bovenkant schaaf ik 2 extra appels in dunne schijfjes. Die leg je dan dakpansgewijs op de taart en bakken maar. Na het bakken en laten afkoelen van de taart verwarm ik een beetje jam met water in een pannetje en smeer de bovenkant ermee in. Is het niet een plaatje? En heel lekker natuurlijk. DSC_5218 DSC_5227 DSC_5233 DSC_5247 DSC_5252 DSC_5452 DSC_5560IMG_7311
Ingrediënten
Deeg
250 g bloem
150 g boter
80 g suiker
2 eieren
Vulling
8 appels
3 eetlepels suiker
snuf kaneel
boter voor invetten

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak een deeg door bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar te kneden. Laat het deeg even rusten. Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snijd de appels in blokjes en meng die met de suiker en de kaneel. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm. Schep de vulling hierin en druk goed aan. Gebruik restjes deeg om de bovenkant van de taart te versieren. Bak de taart in de voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten tot gaar en goudbruin.

1 Comment CLASSIC COMFORT FOOD: Appeltaart

Geef een reactie