Citroentaart

Na het Paaseitje maken we vandaag een heerlijk voorjaarstaart. Door een bladerdeegbodem te gebruiken is het een vrij makkelijk te maken taart. De eetlepel suiker op de bodem maakt het nog krokanter. Een lekker citroen-frisse taart. Een paar plakjes citroen ter decoratie erop en klaar ben je. De pijnboompitten ben ik vergeten, maar dat kan jij natuurlijk ook nog even doen. ik heb ze niet gemist.

Ingredienten
6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
125 gram suiker en 1 eetlepel voor de bodem
4 blaadjes witte gelatine
4 citroenen, schoongeboend
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
40 gram pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 minuten in de oven. Neem uit de oven, bestrijk met het ei, besrooi met 1 eeltpel suiker en bak nog 2 minuten. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Rasp de gele schil van 1 citroen. Pers deze en nog 2 citroen uit. Verhit het sap in een steelpan en los de rest van de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe. Verdeel over de boedem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 minuten in een koekenpan. Laat afkoelen. Snijd de laatste citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.


Geef een reactie