CITROENTAART MET MAANZAAD

CITROENTAART MET MAANZAAD

Deze citroentaart met maanzaad is van Jamie, hoe kan het ook anders. Het recept komt uit zijn boek “Kook met Jamie”. Echt Jammie van Jamie. Hoe je hem zelf kunt maken? lees verder.

citroentaart met maanzaad
citroentaart met maanzaad
citroentaart met maanzaad
Print

CITROENTAART MET MAANZAAD

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 115 gram boter zacht geroerd
  • 115 gram suiker
  • 4 eieren
  • 180 gram gemalen amandelen
  • 30 gram maanzaad
  • 2 citroenen de geraspte schil en sap
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd

voor de citroensiroop

  • 100 gram suiker
  • 90 ml citroensap

voor de citroenglazuur

  • 225 gram poedersuiker
  • 1 citroen de geraspte schil en sap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bodem en randen van een springvorm met een doorsnede van 20cm in en bekleed hem met bakpapier. Klop de boter en suiker met een mixer tot een luchtige romige massa. Klop de eieren er een voor een door en wacht daarbij met het toevoegen van het volgende ei steeds tot het ei volledig opgenomen is. Spatel de gemalen amandelen, maanzaadjes, citroenschil en -sap en de gezeefde bloem erdoor. Schep het mengsel in de voorbereide springvorm en zet de vorm 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het licht goudbruin is. Je kunt controleren of het gebak gaar is door er een cocktailprikker middenin te steken. Haal hem er na vijf seconden uit en als de prikker schoon en droog is, is het gebak gaar. Laat het gebak even in de vorm staan en stort het vervolgens op een rooster om volledig af te koelen. Maak de citroensiroop door de suiker en het citroensap in een pan te koken tot alle suiker is opgelost. Prik in het hele oppervlak van het nog warme gebak kleine gaatjes met een cocktailprikker en sprenkel de siroop erover. Zeef de poedersuiker voor het glazuur in een kom, doe de citroenschil en het citroensap erbij en roer alles tot een glad papje. Leg het bijna afgekoelde gebak op een serveerschaal en schenk het glazuur er voorzichtig over. Als je het op het midden van het gebak schenkt doe de zwaartekracht de rest en krijg je het prachtige druipeffect! Je kunt het effect desgewenst een handje helpen met een lepel. Bon Appetit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.