HARTIGE SNACK: Ciabatta met auberginespread

DSC_8791Het is vrijdag. Altijd een leuke dag met een heerlijk weekend in het vooruitzicht. Morgen koningsdag, dus beginnen we het weekend feestelijks.Er wordt hier niet gekookt, maar ik maak wel deze fijne auberginespread. En ik verzeker je dat is lekker, echt lekker. Ook nog het gevoel dat je iets gezonds eet. Aubergine een half uurtje in de oven, uitlepelen en dan smaken toevoegen. Hoe moeilijk is dat? Veel plezier dit weekend en vergeet niet te genieten van de spread. DSC_8687DSC_8734 DSC_8742 DSC_8756DSC_8791

Ingrediënten
1 grote aubergine
1 focaccia (brood)
1 teentje knoflook , geperst
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroensap
2 eetlepels basilicum , fijngehakt
pijnboompitten , geroosterd

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven aubergine in 30 minuten gaarbakken. Daarna focaccia in 6-8 minuten afbakken in oven. Intussen aubergine halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Vruchtvlees fijnprakken en auberginemoes uit laten lekken in zeef. Auberginemoes mengen met knoflook, olie, citroensap, basilicum en zout en peper naar smaak. Brood in plakken snijden en plakken besmeren met auberginespread. Bestrooien met pijnboompitten.

Geef een reactie